• Vi setter alltid opp pakkeliste til den enkelte tur, og denne pakkelista bør følges. Noen ting har vi alltid med oss (f.eks. sovepose, regntøy og ullundertøy) mens andre ting kan variere alt etter hvor vi reiser til og hva slag type tur vi skal på. Så les pakkelisten!
  • Det er lurt å pakke alt i plastikkposer før en stapper det oppi sekken. Da holder alt seg tørt selvom det skulle regne endel. Det gjør det også lettere å finne fram i sekken. En kan f.eks. ha ekstra klesskift i blå pose, maten i gul pose og toalettsaker i rød pose. Husk også å ha plastikkpose utenpå soveposen, ingenting er kjedeligere enn å legge seg i våt pose.
  • Tenk igjennom hvor i sekken en pakker hva. De tingen en kan få bruk for underveis f.eks. lommelykt, drikkeflaske eller regnbukse, kan være lurt å legge i en sidelomme eller helt på toppen. Sekken blir lettere å bære og det er lettere å holde balanse dersom en legger de tyngste tingen nederst i sekken eller inn mot ryggen og sørger for at vekten er likt fordelt på begge sider av sekken. Liggeunderlag kan godt festes utenpå sekken, men prøv å unngå å henge for mange løse gjenstander og poser utenpå sekken.
  • La speideren pakke sekken selv eller ihvertfall delta sammen med foreldrene når sekken pakkes. Foreldre kan f.eks. hjelpe til meg å finne fram alle tingene en bør ha med, og så kan speideren pakke disse ned i sekken. Da vet speideren hva slags type klær en har med seg og hvor regnbukser er nå det plutselig kan begynne å regne! 
  • Merk klær og utstyr med navn. På tur lever vi tett innpå hverandre og det er fort gjort å blande sine egne ting isammen med tingen til de en sover i telt med. Det kan også være at noen har helt like ting f.eks. er det en del som har like speiderkniver.